TAIL-TESTER HISTORIK

Vid mitt arbete på Släpvagnsservice i Hisings Backa, Göteborg, upptäckte jag svårigheterna med att funktionsprova eluttaget till släpvagnsbelysningen. På en lastbil blir det många meter att springa fram och tillbaka för att tända parkeringsljus, bromsljus och blinkerts åt båda hållen.

Jag snickrade ihop en trälåda med vippströmbrytare, sladd med släpvagnskontakt och släpvagnsuttag monterat på lådan.  Denna låda visade sig ha många fördelar.

Tankarna på att göra ett kompakt instrument med moderna komponenter, t.ex. lysdioder i stället för glödlampor, gnagde i huvudet. 1980 under studier i Umeå gjorde jag försök och förkovrade mig beträffande passiva komponenters funktion.

Hemma i Göteborg efter studierna tillverkade jag en första prototyp för att testa utseende och funktion (Se bilden överst till vänster).

Ytterligare en prototyp tillverkades där mer ansträngningar gjordes för att få en bättre layout. (Se bilden överst till höger)

Friskt vågat-hälften vunnet! Jag var övertygad om att idén var kommersiellt gångbar och beslutade mig för att satsa på en serie apparater. Tre saker var jag tvungen att leja bort. Mönsterkorttillverkningen, håltagning i panelen och slutligen trycket på panelen. Eftersom initialkostnaderna var så höga beslutade jag tillverka 100 st. Det gick åt mycket pengar. 100 lådor, 600 strömbrytare, 700 lysdioder, 1200 dioder, 100 Bosch-kontakter, kabel mm.

Gissa om jag lärde mig löda! 110 lödställen på varje mönsterkort, 11 000 lödpunkter. Jag höll till på spisen under fläkten för att minska lödoset.

Parallellt med detta arbete jobbade jag med mönsterskydd och patentansökan. Mönsterskydd var inga problem men patentansökan var lurigare. Att anlita en byrå var inte att tänka på. Jag fick kontakt med en ingenjör på en byrå som välvilligt hjälpte mig med tips. Patent ja! På vad då?

Ett av de stora problemen med eluttag för släpvagnsbelysning är att jordningen ofta saknas. Detta upptäcker man inte vid en vanlig kontroll med testlampa i uttaget. Det skulle dessutom störa provningen med instrument. Genom en särskild koppling med dioder i provaren uppnås två saker. Indikeringen av strömförande stift fungerar även utan jord i uttaget. En lysdiod indikerar felaktig jordförbindelse. Hör och häpna! Patentet gick igenom!

På en patentbyrå jag besökte "kläckte" någon namnet på apparaten. Trail-Tail-Tester var förslaget. Eftersom provaren i huvudsak var ämnad för personbilar så valde jag enbart Tail-Tester®.

tt_1_2_nära.jpg (66665 bytes)
tt3_nära_hor.jpg (85761 bytes)

Om det inte finns någon meny till vänster klicka HÄR!

Denna sida uppdaterades senast 2010-01-30

© T. WINDLE TEKNIK